12. Alaçatı Ot Festivali
1 Gece 2 Gün
12. Alaçatı Ot Festivali
1 Gece 2 Gün
20:30 Beylikdüzü Migros Önü
21:30 İncirli Dilek Pastanesi Önü
21:50 Mecidiyeköy Mado Önü
22:15 Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı Önü
22:30 Kartal Köprüsü (Ankara Yönü)
23:00 Çayırova McDonald's Önü
23:45 İzmit Halk Evi
01:30 Bursa Otogar Sapağı
Yukarıdaki noktalardan hareket ile #alacatiotfestivali için yolculuğumuza başlıyoruz.
Gece yolculuğumuzun ardından Alaçatı Ot Festivali için Çiçekliköy’e vararak serpme kahvaltımız için mola veriyoruz. Kahvaltımızın ardından turumuza başlamak üzere İzmir’e doğru hareket ediyoruz. İzmir’de Tarihi Asansör, Dario Moreno Sokağı, Kordon, Saat Kulesi ve Hükümet Konağı gezilerimizi yaptıktan sonra Alaçatı''ya doğru yola çıkıyoruz.
Dar ve Arnavut kaldırım taşları üzerine kurulu, Rum mimarisi ile Osmanlı mimarisinin birleştiği renkli sokaklara sahip Alaçatı bizleri kendisine hayran bırakacaktır. Rehberimizden Alaçatı hakkında kısa bilgiler aldıktan sonra Alaçatı sokaklarında gezmeye başlamadan önce meşhur kumru yiyeceğimiz öğle yemeği molamızı veriyoruz.
Öğle yemeğimizin ardından rehberimizin belirleyeceği saate kadar serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman sırasında Ot Festivali için kurulan şenliklere katılıp açılan tezgahlarda yöresel otları inceleyip bölgedeki yerli halka sohbet edip tadım yapabilirsiniz Alaçatı sokaklarında Tarihi Taş Evleri önünde renkli fotoğraflar çekerek turu unutulmaz hale getirebilirsiniz.
Serbest zamanımızın bitmesiyle beraber akşam yemeği ve konaklama için otelimize doğru hareket ediyoruz.
Sabah Kahvaltısı: Çiçekli Köy’de serpme kahvaltı olarak alınacaktır. (Ekstra)
Öğle Yemeği: Alaçatı'da serbest olarak alınacaktır. (Ekstra)
Akşam Yemeği: Otelde alınacaktır. (Otel seçeneklerine göre oda kahvaltı veya yarım pansiyon)
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, ilk defa İtalya’da 1986 yılında başlayan Türkiye`de ise Slow Food (katkısız gıdalar üretmek ve geleneksel yemekleri yaşatmak) hareketine katılan tek köyümüz olan Germiyan Köyü`nü gezeceğiz. Bu hareket hızlı yemek tüketimine ve hayatın hızlı tüketilmesine karşı başlatılmış. Bunun için bütün köy seferber olmuş durumda. Ekmeklerini katkısız doğal ekşi mayadan pişirmeye başlamışlar.
Sebzeler kendi tarlalarından geliyor ve yemekler bunlarla yapılıyor. Köyün sokaklarında dolaşırken evlerin ve sokakların çiçek motiflerle boyanmış olduğunu göreceksiniz. Türkiye`de ilk temalı festivali olan Oyuk (Korkuluk Festivali) gerçekleştiren Barbaros Köyü`nü ziyaret edeceğiz. Festival sonrasında köylülerin yaptıkları bu korkuluklar köyün sokaklarında tüm yıl boyunca sergileniyor. Hem bu korkulukları göreceğiz, hem de gezeceğiz.
Tur devamında çat kapı evleri diye bir şey yapmışlar. Kapılarında çat kapı evi yazan evlerin kapısını çalıp konuk olabiliyorsunuz. Buradaki köy yaşamının imza lezzeti katmerdir. Köy loru, köyde yetişen maydanoz ve soğan, köy değirmeninde sıkılan zeytinyağı ile birleşince ortaya mis gibi köy katmeri çıkıyor. Bir de çeşitli yerel otlarından yapılan odun ateşinde kuzineli sobada ya da köy fırınında pişen Çalkamaya var ki kışın vazgeçilmezi.
Köy meydanında vereceğimiz kısa alışveriş molamızın sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığın 2012 yılında yaptığı yarışmayı kazanan Türkiye’nin en temiz köyü, olan ilk ve tek köyü Bademler Köyü’nü gezeceğiz. Köy meydanında vereceğimiz serbest zaman sırasında Türkiye’nin ilk ve tek köy tiyatrosuna ev sahipliği yapmasıyla ün yapan Bademler Köy Tiyatrosu, Musa Baran Çocuk Oyunları Müze'sini görebilirsiniz. Bu serbest zamanda Bademler Köyü’ne özel ''Godalağın'' tadına bakabilirsiniz yöresel mimarisine, geleneklerine, göreneklerine, sahip çıktığından dolayı 2009 yılında Türkiye’de ilk Cittaslow (Yavaş Şehir) unvanını kazanmış olan Seferihisar’a hareket ediyoruz.
Keyifli bir yolculuğun ardından Seferihisar'a gelmiş oluyor ve öğle yemeğimiz için serbest zaman veriyoruz. (Ekstra) Öğlen yemeğimizin ardından Sığacık’a hareket ediyoruz. Kanuni’nin Rodos seferi için yaptırdığı kalenin surlarının içine saklanmış, Arnavut kaldırımlı sokaklara dizilmiş, avlulu, cumbalı, tahta panjurlu konaklarla dolu mükemmel korunmuş mimarisi, aydın sakinleri ve ruhu dinlendiren güzelliği ile film seti gibi bir sahil kasabası Sığacık’ı yürüyerek gezeceğiz. Ve sonrasında otelimize hareket ediyoruz.
Konaklama ve akşam yemeği otelimizde. Buradaki serbest zamanımızın ardından dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. İstanbul’a ulaşmak üzere yola çıkıyor ve siz sayın misafirlerimizi, bir başka Ecc Tur organizasyonunda buluşmak dileğiyle gece saatlerinde aldığımız noktalara bırakıyoruz.
Rehberden Tavsiyeler
#SakızlıTürk kahvesi #sakızlı dondurma #sakız reçeli #kumru #alaçatı sokakları #yürüyüş #rahatayakkabı #fotoğraf makinesi # yüzünüzdegülümseme #mutluluk #hiçeksikolmasın
FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER
Lüks araçlarla ulaşım
3-4-5 * otellerde ( otel kategorileri fiyatlara göre değişir )
1 gece otel konaklaması
Rehberlik hizmeti
Zorunlu seyahat sigortası
Araç içi soğuk sıcak ikramlar
FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER
Kişisel harcamalar
Programda extra olarak belirtilen organizasyonlar
Otelde yemeklerde alınan içecekler
12. ALAÇATI OT FESTİVALİ ‘YENİDEN DOĞUŞ’ TEMASIYLA BAHARI MÜJDELİYOR!
İzmir’in Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 12. Kez düzenlenecek olan Alaçatı Ot Festivali, birbirinden farklı etkinlik programı ve ev sahipliği yapacağı ünlü isimlerle dikkat çekiyor.
3 gün sürecek festival programında bitkilerin dünyasını yakından tanıma adına düzenlenecek seminerler, endemik otlarla ilgili söyleşiler, sergiler ve yarışmalar düzenlenecek.
KARSU VE DUMAN SAHNE ALACAK
Ayhan Sicimoğlu ve Tülin Onaner’in sunuculuğunu yapacağı festival programında 28 Nisan Cuma akşamı Karsu sahne alacak. 29 Nisan Cumartesi akşamı da Duman sahneye çıkacak. Antakya Medeniyetler Korosu’nun da konser vereceği festival programında, Çağla Şıkel’in sunuculuğunu üstlendiği en lezzetli ot türleriyle yapılacak birbirinden enfes yemeklerin yarışacağı bir yarışma da gerçekleşecek.
Depremin yaralarını iyileştirme amacıyla düzenlenecek olan 12. Alaçatı Ot Festivali Depremde etkilenen illerin yerel lezzetlerine ağırlık vereceği stantlarla küçük üreticilere destek olacak.
27 Nisan’da başlayacak olan festival 30 Nisan’da sona erecek.
Alaçatı Ot Festivali
Alaçatı ot festivali 2010 yılından beri nisan ayının ilk haftalarında bahara merhaba şenliği olarak kutlanmaktadır. Köylü kadınların toplamış olduğu otların ve bu otlarla yapılmış yemeklerin konu edildiği Alaçatı ot festivali kısa sürede tüm Türkiye’nin ilgisini kazanmıştır. Her yıl binlerce ziyaretçinin katıldığı bu festivale sizlerde ECC TUR farkı ile katılabilirsiniz. Her keseye uygun otel seçenekleri ECC TUR tarafından katılımcılara sunulmaktadır. Sizlerde Alaçatı Ot Festivalindeki yerinizi almak istiyorsanız ofislerimizi arayıp oteller dolmadan yerinizi ayırtınız .
Alaçatı ot festivalinde görüşmek üzere
Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source. Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of "de Finibus Bonorum et Malorum" (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very popular during the Renaissance. The first line of Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet..", comes from a line in section 1.10.32.